Vlečne kljuke

V našem podjetju  vam lahko ponudimo najširši izbor različnih tipov vlečnih  kljuk za vaše vozilo. Izbirate lahko med domačimi in tujimi proizvajalci, ki vam nudijo različne modele vlečnih kljuk.
Poleg vlečnih kljuk domačih proizvajalcev smo tudi ekskluzivni uvoznik vlečnih kljuk AUTO-HAK, ki jih odlikuje maksimalna horizontalna in vertikalna obremenitev vlečne naprave. Vse vlečne kljuke so ustrezno certificirane in primerne za takojšnjo vgradnjo.

Zastopamo, prodajamo in vgrajujemo vlečne kljuke Auto-Hak, Aragon, GDW, Bartolj, Šeško d.o.o., Hernec d.o.o., Westfalia, Bosal,…

Predlagamo, da si preberete kratko razliko med kljukami, spodaj ob pritisku na posamezen zavihek.

Za ceno in rezervacijo nas pokličite:

  • +386 (0)2 618 17 57

  • +386(0)2 618 57 70

  • info@formula-sp.si

  • katja@formula-sp.siKlasična vlečna kljuka

Klasična vlečna kljuka

Klasično vlečno kljuko odlikuje najosnovnejša montaža z dvema vijakoma. Demontažni del  snamete oz. namestite tako, da enostavno odvijačite ali privijačite dva vijaka, ki jo držita na nosilcu. Taka kljuka je najcenejša varianta, ker ne vsebuje kompliciranih elementov za montiranje.

kljuka na 2 vijaka

Avtomatska vlečna kljuka

Avtomatsko oz. hitro snemljivo vlečno kljuko odlikuje hitro in enostavno vpenjanje. Demontažni del  snamete oz. namestite tako, da z ročico vpnete ali odpnete priklop. Ta model  kljuke odlikuje enostavno vpenjanje brez potrebnega orodja in ugodna cena, saj jo umeščamo v cenovni razred med klasično in vertikalno/skrito kljuko.

Hitro snemljiva kljuka

Vertikalna/skrita vlečna kljuka

Vertikalno oz. tako imenovano “skrito” (večinoma je skrita, ni pa nujno, odvisno od odbijača vozila) vlečno kljuko odlikuje enostavno natikanje in snemanje. Ko snamete kljuko se ne vidi, da je na avtu montirana vlečna naprava. Demontažni del  se natakne na “klik” sistem s potiskom bunke od spodaj navzgor ali pa sname z enostavnim odklepom sistema s ključkom in demontažni del  sama skoči iz utora. Vertikalna oziroma “skrita” vlečna kljuka je po cenovnem razredu v samem vrhu ponudbe.

Vertikalna/skrita vlečna kljuka

Tovorna vlečna kljuka

Tovorno vlečno kljuko namestimo na dva ali s štirimi vijaki. Primerna je za visoke obremenitve in večinoma se montira na gospodarska oz. dostavna vozila.

Tovorna vlečna kljuka